Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 38 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Kalbų diena gimnazijoje

Rugsėjo 26 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko šventinės pamokos, skirtos Europos kalbų dienai. Jas vedė Mykolo Romerio universiteto filologijos krypties programų „Dalykinė anglų ir kita užsienio kalba“ bei „Vertimas ir redagavimas“ kalbotyros dėstytoja iš JAV Kristina Schimmels, norvegų kalbos dėstytoja Sigita Rackevičienė ir ERASMUS studentai iš Italijos ir Prancūzijos Antanina Ukhnaliova ir Benjamin Boisard.

Dėstytoja iš JAV Kristina Schimmels, gyvenanti Lietuvoje jau penktus metus, pasakojo moksleiviams, kodėl žodžiai yra tokie svarbūs mūsų gyvenime. Mes gimstame kalbėti, reikšti savo mintis ir jausmus bei bendrauti su kitais. Žodžiais rašome gražiausias eiles. Žodžiai mus pralinksmina ir prajuokina. Žodžiai suteikia mums galią, su jų pagalba mes galime keisti pasaulį ir daryti jį geresniu ir gražesniu. Kristina papasakojo moksleiviams, kaip ji pirmą kartą sužinojo apie Lietuvą. Čikagoje jos kaimynės buvo dvi lietuvės, kurios labai ilgėjosi savo tėvynės ir dažnai pasakodavo Kristinai apie ją. Bet Kristina negalėjo rasti Lietuvos pasaulio žemėlapyje, jos tiesiog ten nebuvo. Tačiau viskas pasikeitė 1990-aisiais metais, kuomet žodžiai pakeitė istoriją, pakeitė ne tik Lietuvos, bet viso pasaulio istoriją. Būtent žodžiai suteikė lietuviams galią pakeisti istoriją.

Pasaulyje yra apie 6000 kalbų, ir kiekviena jų atveria duris į naują pasaulį. Per šventinę pamoką moksleiviai išmoko pasisveikinti ir padėkoti norvegiškai, itališkai ir prancūziškai. Norvegų kalbos dėstytoja Sigita Rackevičienė papasakojo, kuo įdomi norvegų kalba ir kodėl verta jos mokytis. Antanina Ukhnaliova, baltarusė, studijuojanti Italijoje, pristatė įdomių faktų apie italų kalbą bei Italijos kultūrą ir parodė moksleiviams, kokie yra populiariausi temperamentingųjų italų gestai ir ką jie reiškia. Iš Benjamin Boisard, atvykusio iš Normandijos šiaurės Prancūzijoje, moksleiviai sužinojo, kad prancūziškai kalba net 274 milijonai žmonių, tačiau ši kalba įvairiose pasaulio vietose labai skirtinga. Benjamin taip pat pristatė iškilius prancūzų rašytojus bei stereotipus apie prancūzus, kurie, pasirodo, neretai būna visiškai klaidingi.

Tikimės, kad Europos kalbų diena įkvėps gimnazistus mokytis užsienio kalbų, nes kiekviena kalba – didžiulis turtas, kuris suteikia mums galią ne tik pažinti kitas kultūras, bet ir keisti pasaulį ir daryti jį geresniu ir gražesniu.

 

Renginio akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija