Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 36 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Edukacinė išvyka po Lietuvą

Spalio 4–5 dienomis mūsų gimnazijos pirmokai kartu su savo klasių vadovėmis gimnazijos 22-ąjį gimtadienį ir tarptautinę Mokytojų dieną nusprendė paminėti edukacinėje išvykoje. Ši išvyka dedikuota kapucino vienuolio Tėvo Stanislovo, kurio gimimo šimtmetį šiais metais minime, ir Vihelmo Storostos-Vydūno (šiemet visa Lietuva mini šio žymaus lietuvninko 150-ąsias gimimo metines) atminimui. Lietuvos Respublikos Seimas 2018-uosius yra paskelbęs šių dviejų žymių asmenybių metais.

Išvykos maršrutas planuotas kruopščiai ir atsakingai, pasitariant ir konsultuojantis su istorijos, pilietinio ugdymo pagrindų, lietuvių kalbos ir literatūros, geografijos mokytojais bei tėveliais. Dviejų dienų kelionė prasidėjo Kėdainių rajone. Aplankyta Geografinis Lietuvos centras, Šateinių kaimas, kur gimė Nobelio literatūros premijos laureatas Česlovas Milošas ir Šventybrastis, Paberžė, Tėvo Stanislovo kunigavimo vieta Šv. Juozapo bažnyčioje, Paberžės dvaras, 1863–1864 m. sukilimo pradžios vieta. Ant Medvėgalio kalno kartu su mokytoja žemaite Jovita išskleista Žemaitijos vėliava. Po to visa grupė važiavo į Varnius – lietuvių tautinio atgimimo centrą Spaudos draudimo laikotarpiu (1864–1904 m.) Žemaitijoje ir Palangą. Kitą dieną šapokiečiai aplankė Ventės ragą, Paukščių žiedavimo stotį, prie Švyturio „Su gimimo diena!“ dainavo savo gimnazijai ir valgė gimtadienio tortą. Dienai įpusėjus, pasiekti Bitėnai, Martyno Jankaus, Mažosios Lietuvos patriarcho, muziejus, aplankytos Bitėnų kapinės, kuriose ilsisi žymiausi Mažosios Lietuvos kultūros veikėjai, bei Rambyno kalnas. Mokiniai ir mokytojai atkreipė dėmesį, kad šiemet, lapkričio 30-ąją, minimas ir Tilžės akto paskelbimo šimtmetis. Kelionė užbaigta jau vakarėjant aplankant Panemunės ir Raudonės pilis, pravažiuojant Veliuonos ir Seredžiaus piliakalnius.

Smagu, kad visur šapokiečius pasitiko nuoširdūs žmonės, kurie pasidalino gyvenimiška išmintimi, patirtimi, mintimis apie žymius žmones, jų veiklą, istoriją, kartu skaitė Česlovo Milošo eiles, kartu su mokiniais pasivaikščiojo Isos slėniu, diskutavo, juokavo, mokė žemaitiškai, ir truputį labiau visus suartino.

„...Aš nustebau, kad spėjome tiek daug visko aplankyti, pamatyti bei sužinoti. Bet man labiausiai patiko grožėtis vaizdais. Mėgavomės Mėdvėgaliu, kur atsivėrė nepakartojami, rudeniški vaizdai, užbūrė jūra ir į ją besileidžianti saulė (...). Labai džiaugiuosi, kad važiavau. Pasirodo, dar daug ko esu nemačiusi, neaplankiusi Lietuvoje.“ (Aistė Kairytė)

 

Išvykos akimirkos (Nuotraukų autoriai – Redas Šukšta ir Ugnė Vaitiekėnaitė):

{gallery}naujienos/2018-2019/10-05a{/gallery}

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija