Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 24 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Edukacinė-pažintinė kelionė į Paryžių

Gruodžio 14–17 dienomis 10 abiturientų ir mokytojos D. Ketvirtienė bei S. Rakauskienė buvo išvykę į edukacinę-pažintinę kelionę į Prancūzijos sostinę Paryžių.

Tik atvykę, šilto ir drėgno oro pasitikti, aplankėme Napoleono mūšiuose iškovotoms pergalėms paminėti skirtą Triumfo arką bei turėjome galimybę pasigrožėti tamsoje žėrinčiu, daugybe lempučių apšviestu Eifelio bokštu.

Pirmąją dieną apsilankėme ornamentais išmargintoje Sainte Chapelle koplyčioje, iš tolo pasigrožėjome po gaisro sukeltos žalos tvarkoma Paryžiaus Dievo Motinos katedra, išvydome Paryžiaus universitetą, dar kitaip vadinamą Sorbona, didingąjį Panteoną, kuriame palaidoti žymūs visuomenės veikėjai, bei žymiausią Prancūzijos kabaretą Mulen Ružą. Vakare kilome į Monmartro rajoną, įsikūrusį ant aukščiausios Paryžiaus kalvos, nuo kurios atsiveria stulbinanti miesto panorama, bei užsukome į Šv. Jėzaus Širdies baziliką.

Kitą kelionės dieną aplankėme didžiausią Europoje verslo rajoną „La Defence“, kuriame stūkso daugybė dangoraižių, buvusius Prancūzijos karalių rūmus, Luvrą, kuriame dabar yra įrengtas muziejus, ir išvydome garsųjį Leonardo da Vinčio paveikslą „Mona Liza“. Saulei leidžiantis lipome į Eifelio bokšto viršūnę ir grožėjomės kerinčia Paryžiaus panorama.

Paskutinę dieną pamatėme miesto nacionalinę operą, kiekvienais metais į gražiausiųjų pasaulio sąrašus įtraukiamą „Galeries Lafayette“ prekybos centro Kalėdinę eglutę, prestižinę Vandomo aikštę.

Nors kelionė prabėgo labai greitai, neįkainojamiems įspūdžiams atslūgti ir kerinčiai Paryžiaus atmosferai išsklaidyti prireiks dar daug laiko.

Rugilė Meškuotytė 4c

 

Išvykos akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija