Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 41 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

„Šapokiukas visur šapokiukas“ 2017 (papildyta)

Sausio 27 d. 15-ą valandą Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko septynioliktasis, kasmetinis, jau tradicija tapęs renginys – „Šapokiukas visur šapokiukas“. Renginyje dalyvavo ne tik esami, bet ir buvę mokyklos mokiniai, mokytojai bei mokyklos administracija.

Šventinis susitikimas prasidėjo gimnazijos direktoriaus sveikinimais ir įspūdingu, 400-osioms Viljamo Šekspyro mirties metinėms paminėti skirtu, dabartinių Adolfo Šapokos gimnazijos mokinių pasirodymu, sugebėjusiu iš numirusiųjų prikelti legendinį anglų poetą. Staiga salėje pasirodęs Viljamas Šekspyras ne tik pyko ir niurzgėjo, nesuprasdamas šiuolaikinio pasaulio pranašumų, bet ir nestokojo pašaipių žodžių tiek renginio dalyviams, tiek vedėjams ir žiūrovams. O prisitaikęs prie aplinkos ir galiausiai nurimęs, deklamavo savo paties kadaise sukurtas eiles, inscenizavo žymiausius savo kūrinius ir net svarstė galimybę pasilikti. Kūrybingas ir unikalus vaidinimas sugebėjo perteikti šiuolaikinio pasaulio ir didingų Šekspyro laikų buities konfliktą, o trumpų intarpų metu, savo tikrojo gyvenimo kelio beieškantys abiturientai turėjo progą gyvai susipažinti su buvusiais Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniais, išgirsti jų gyvenimo istorijas bei sužinoti, kas įtakojo jų gyvenimo kelio pasirinkimus. Žodis buvo suteiktas jaunajai kriminologei, farmacininkei, istorijos bei architektūros studentams, finansų analitikui, programuotojui ir daugeliui kitų išties įdomių asmenybių, turėjusių progą sugrįžti į mokyklą, susitikti su buvusiais bendraklasiais, darsyk padėkoti mokytojams už visas jų pastangas ir kantrybę bei susipažinti su jaunąja gimnazistų karta.

Pasibaigus įstabiajam vaidinimui ir V. Šekspyrui sugrįžus į savo laikus, buvusiųjų šapokiukų laukė dabartinių gimnazistų sukurtas „Mokytojų filmas“, kuriame vyresnės kartos Adolfo Šapokos gimnazijos mokytojai atsakinėjo į įvairiausius gimnazistų užduodamus klausimus. Žiūrovams teko garbė išgirsti: kas paskatino mokytojus pasirinkti pedagogiką, kokius skirtumus jie įžvelgia tarp skirtingų kartų mokinių, kokių savybių turinčius mokinius jie vertina labiausiai ir t. t. Mokytojai nuoširdžiai atsakinėjo jauniesiems žurnalistams, dalinosi savo nuomone bei mintimis, samprotavo įvairiausiais gyvenimo klausimais ir, galiausiai, turėjo progą ištarti buvusiems gimnazistams tai, ką galbūt pamiršo pasakyti prieš gerą dešimtį metų.

Viso renginio metu svečius džiugino muzikiniai gimnazistų pasirodymai: gyvo garso dainos, dainuojamąja poezija virtę Viljamo Šekspyro sonetai, choreografinis pasirodymas pavadinimu „Rūmų balius“ ir dar daugelis kitų talentingų gimnazistų pasirodymų. Renginiui artėjant į pabaigą vyko tiesioginis vaizdo pokabis su buvusiu Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniu, šiuo metu gyvenančiu ir dirbančiu Jungtinėje Karalystėje. Vaikinas papasakojo savo gyvenimo istoriją, linksmiausius nuotykius Adolfo Šapokos gimnazijoje, minėjo geriausius mokytojus, kuriuos labiausiai vertino ir mylėjo, nepamiršdamas paminėti visų emigranto gyvenimo trūkumų ir pranašumų. Susitikimą vainikavo dar viena gyvo garso daina, trumpa fotosesija ir gardžių vaišių stalas, kviečiantis buvusius šapokiukus pasivaišinti saldžia arbata su sausainiais, atnaujinti senas pažintis ir dar sykį prisiminti praėjusius nuotykius Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje ir už jos ribų.

Karolina Ruplėnaitė, 3c klasės mokinė

 

 Renginio akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija