Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 26 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Nacionalinė debatų akademija Druskininkuose

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniai Aistė Žiukaitė, Evaldas Bikelis ir Žilvinas Drunga kartu su mokytoja Daiva Dūdėniene buvo pakviesti į Nacionalinę debatų akademiją (NDA), kuri vyko Druskininkuose birželio 21–25 dienomis. Tai buvo 24-oji Nacionalinė debatų akademija, skirta ES vidaus ir tarptautinių santykių nagrinėjimui. Visi turnyro debatai buvo impromptu debatai, debatų formatas – sutrumpintas WSDC (visos kalbos po 6 minutes, be atsakomųjų kalbų, impromptu pasiruošimo laikas – 45 min.). Šiais metais Vasaros Debatų Akademijoje vyko turinio bei stiliaus dirbtuvės, dalyviai turėjo galimybę išgirsti ir įvairaus turinio paskaitas, kurias vedė ilgamečiai debatų bendruomenės nariai. Debatų akademija buvo padalinta į du turnyrus: viename buvo debatuojama lietuviškai, kitame – angliškai. Šių metų debatų akademijoje dalyvavo 100 debatininkų (33 komandos) iš visos šalies geriausių mokyklų. Komandų vadovai dalyvavo debatų metodikos mokymuose „Mokinio individualios pažangos vertinimas ir įsivertinimas“ ir atliko praktines užduotis – analizavo ir vertino mokinių debatus turnyro metu.

Renginio dalyviai buvo apgyvendinti valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centre „Dainava“ (Maironio g. 22). Seminarus ir praktinius debatų mokymus organizavo Debatų centro ekspertai ir studentai – buvę pasaulio debatų čempionatų ir kitų tarptautinių debatų turnyrų dalyviai. Vakarais buvo organizuojami intelektualūs žaidimai, komandų prisistatymai, naujokų krikštynos ir kitokia interaktyvi veikla. Nacionalinė vasaros debatų akademija yra neformalaus ugdymo programa, kuri pilnai atitinka Švietimo ir mokslo ministro 2013 m. gegužės 27 d. įsakymo Nr. V-459 15-to punkto nuostatas:

„Mokyklos formuojamo ugdymo turinio dalį sudaro mokykloje ir už jos ribų vykdoma kultūrinė, meninė, pažintinė, kūrybinė (toliau – pažintinė ir kultūrinė veikla), sportinė, praktinė, socialinė, prevencinė, vertybinių nuostatų ugdymo veikla, siejama su mokyklos tikslais, mokinių mokymosi poreikiais. Pažintinei ir kultūrinei veiklai per mokslo metus turi būti skiriama nuo 30 iki 60 pamokų (iki 10 mokymosi dienų)“.

Smagu, kad 24-ojoje Nacionalinėje debatų akademijoje, lietuviškų debatų lygoje Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokinė Aistė Žiukaitė pateko į dešimtuką geriausių kalbėtojų ir užėmė 6-ąją vietą.

Komandos nariai džiaugėsi, kad turėjo galimybę pasiklausyti apibendrinamosios debatų turnyro vertinimo kalbos, susitikti, pasikalbėti ir net nusifotografuoti su p. Arnoldu Pranckevičiumi, ES tarnautoju, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu, užsienio lietuvių veikėju, buvusiu Belgijos lietuvių bendruomenės pirmininku bei Debatų programos alumnu.

Nuoširdžiai dėkojame Debatų centro direktorei p. Virginijai Pakšienei ir visiems 24-osios Nacionalinės debatų akademijos organizatoriams bei lektoriams už galimybę dalyvauti stovykloje, bei Utenos rajono Užpalių gimnazijos ir Molėtų gimnazijos bendruomenėms už gražų bendradarbiavimą vykstant į Druskininkus.

Iš mokinių atsiliepimų:

„Pirmą kartą debatuoti teko kaip tik šioje stovykloje. Esu patenkintas, kad čia sužinojau, kas yra debatai, ir išmokau debatuoti. Stovykla man labai patiko“. (Žilvinas Drunga)

„Stovykla iš esmė patiko, nors iš pradžių buvo ganėtinai neaišku, kaip reikia debatuoti. Per pirmus debatus buvo baisu, bet po to, supratus daromas klaidas, kurias komentavo didžiulę patirtį turintys teisėjai, debatuoti pasidarė iš karto įdomiau ir lengviau. Tikrai nesigailiu, kad važiavau“. (Evaldas Bikelis)

„Stovykla buvo labai naudinga. Pati debatuoju jau ne vienerius metus. Džiaugiuosi, turėjusi galimybę pagilinti savo žinias bei įgūdžius. Išmokau tikslingai argumentuoti. Po šios stovyklos jaučiuosi dar stipresne debatininke“. (Aistė Žiukaitė)

Plačiau apie debatus.

 

Debatų akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija