Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 36 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Išvyka į Lenkiją

Rugsėjo 24-ąją mes, devyni Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniai, lydimi mokytojos Irenos Budreikienės, sėdome į autobusą ir patraukėme Lenkijos link. Ten mes vykome sudalyvauti Erasmus+ projekte „Open yourself to dialogue“. Taigi, po keturiolikos varginančių valandų autobuse, trijų persėdimų, keturių valandų, praleistų mažoje degalinėje, ir vos poros valandų miego mes jau džiaugėmės pasiekę kelionės tikslą. Mažame Lenkijos miestelyje Koninki susirinko keturių tautų atstovai: lietuviai, lenkai, rumunai ir italai. Žmonės iš keturių visai skirtingų šalių turėjo visą savaitę praleisti kartu. Nors iš pradžių buvo gana nelengva, ilgainiui apsipratome, susipažinome, tapome draugais, vieni iš kitų išmokome begalę dalykų ir visi kartu praleidome savaitę, kurios niekada nepamiršime. Bet apie viską nuo pradžių...

Projektas, kaip ir pridera, prasidėjo nuo susipažinimo žaidimų. Žinoma, prisiminti 30 naujų, niekada negirdėtų vardų nėra lengva (vieno rumuno vardą taisyklingai pasakyti išmokome tik po visos savaitės!), tačiau tai netrukdė mums bendrauti ir kartu leisti laiką. Pirmąją dieną turėjome nemažai sporto užsiėmimų, integracinių žaidimų, paskaitų bei grupinių užduočių. Iš jų išmokome vieną labai svarbų dalyką – italai visada vėluoja. Nė vienas užsiėmimas neprasidėjo laiku, nes kiekvieną kartą bent pusvalandį laukdavome italų. Taigi, jei kada turėsite reikalų su italais, nenustebkite, jei jie „madingai“ vėluos...

Bene kiekvieną vakarą vyko vienos iš šalių prisistatymas. Pirmąjį vakarą prisistatė projekto šeimininkai lenkai. Jie mums nepagailėjo vaišių ir supažindino su savo šalies istorija. Rumunai per savo prisistatymo vakarą išmokė mus šokti savo tradicinius šokius bei padainavo. Italai visus projekto dalyvius „pakrikštijo“ ir davė visiems itališkus vardus, šmaikščiai pristatė savo šalies kultūrą bei pavaišino visus autentiškais, jų pačių gamintais spagečiais. Tačiau nors visi kultūriniai vakarai buvo labai linksmi, savaime suprantama, smagiausia buvo pristatyti savo šalį. Mes nutarėme patikrinti užsieniečių žinias apie Lietuvą ir uždavėme jiems keletą klausimų. Kad ir kaip bebūtų keista, geriausiai sekėsi italams, tačiau paskutinę minutę juos pasivijo ir aplenkė lenkų komanda. Vėliau visiems padainavome lietuvių liaudies dainą ir pradėjome šokių vakarą.

Kiekvienas vakaras buvo vis kažkuo ypatingas. Čia netilo muzika ir šokių aikštelė būdavo pilna žmonių. Vienas iš gražiausių prisiminimų iš šio projekto – karaokė naktis. Jos metu visos tautos dainavo ne tik angliškai, tačiau ir vieni kitų kalbomis. Mes, lietuviai, visiems metėme iššūkį sudainuoti Marijono Mikutavičiaus „Tris milijonus“. Nors užsieniečiams buvo nelengva, jie su šia užduotimi susidorojo geriau, nei mes tikėjomės.

Šis projektas mums buvo tikrai labai naudingas. Jo metu ne tik pailsėjome, susiradome daug draugų, tačiau ir daug ko išmokome. Štai keleto dalyvių nuomonės ir patirtys:

Tokio tipo projektai naudingi norintiems pažinti kitų šalių kultūrą, bendraujant ir kartu mokantis neįprastais būdais. Išmokau dirbti komandoje, labai patiko grupėse atlikti kūrybines užduotis – sukurti eilėraštį, pastatyti menorą, pristatyti objektus pasitelkiant šaradas, taip pat ir problemines – diskutuoti apie religijas, rasti būdą nekalbant perduoti informaciją, patikrinti žinias apie kitas šalis. Patiko ir tai, jog mokymasis persikėlė į neformalią aplinką - diskutuoti su atvykusiais galėjome ir laisvu laiku, kurdami šventinę atmosferą. Pasiilgsiu neregėtos pietinės Lenkijos gamtos – aukštų Koninki kaimelio kalnų ir dar įspūdingesnių Zakopanės apylinkių. Keliavimas kalnais buvo neatsiejama gerų įspūdžių dalis.

Aurelija, 3c

Nuoširdžiai džiaugiuosi gavusi progą sudalyvauti šiame projekte. Tai buvo nuotykių pilna savaitė, kurios tikrai greitu metu nepamiršiu. Be galo turiningai praleidau laiką juokdamasi, šokdama, bendraudama (o atėjus laikui išsiskirti – liūdėdama) kartu su užsieniečiais, kuriuos po tų septynių dienų galėjau vadinti draugais. Pagerinau anglų kalbos žinias, nukeliavau į dar nematytas Lenkijos vietas ir, galų gale, pati projekto prasmė – pažinau naujas kultūras ir gyvenimo požiūrius. Su mielu noru dalyvaučiau panašiuose projektuose.

Liepa, 3b

 

Projekto akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija