Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 31 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Išvyka į Minską

Spalio 28–30 dienomis mūsų gimnazijos mokinių grupė, lydima direktoriaus pavaduotojos ugdymui Alvydos Ambraškienės ir chemijos mokytojų Audrutės Zarankienės bei Marijos Dičiuvienės, pagal mainų programą vyko į Baltarusijos sostinę Minską. Išvyka buvo organizuota remiantis Utenos Adolfo Šapokos ir Minsko 7-osios gimnazijų bendradarbiavimo sutartimi. Jau daugiau nei dešimt metų mokiniai ir mokytojai keičiasi mokymosi ir mokymo patirtimi, kartu dalyvauja teminiuose projektuose, kultūrinėse pažintinėse veiklose, pamokose.

Šių metų išvyka buvo skirta kultūriniam Minsko pažinimui. Domėtasi knygų leidybos istorija Baltarusijoje, dailės, architektūros, kultūros palikimu muziejuose. Išvykos dalyviai lankėsi Valstybinio Baltarusijos cirko pasirodyme, dalyvavo apžvalginėje ekskursijoje po Minską, lankėsi nacionalinėje bibliotekoje, kuri garsi tuo, kad yra trečia pasaulyje biblioteka pagal turimą rusų kalba parašytų knygų skaičių ir yra savitas šiuolaikinės architektūros pavyzdys. Nesidomintys architektūra turėjo išskirtinę galimybę nuo pastato viršaus pasigrožėti įspūdinga Minsko panorama. Šapokiečiai pagerbė pirmojo spaustuvininko Lietuvoje Pranciškaus Skorinos atminimą ir nusifotografavo prie jo paminklo. Mokiniai ir mokytojai taip pat lankėsi Nacionaliniame Baltarusijos Respublikos meno muziejuje, kuriame nacionalinio meno ir pasaulio tautų kūrinių kolekcijose sukaupta daugiau nei trisdešimt tūkstančių darbų. Projekto dalyviai turėjo puikią galimybę palyginti senojo Minsko, stalinizmo, sovietinių laikų ir šiuolaikinę miesto architektūrą. Mokiniai bendravo su bendraamžiais minskiečiais, gyveno jų šeimose, kartu leido laisvalaikį, dalyvavo veiklose mokykloje.

Viena iš pagrindinių projekto veiklų buvo dalyvavimas tarptautiniame debatų čempionate „Polemikos menas“. Šiame turnyre dalyvavo 40 komandų iš Baltarusijos, Jakutijos, Rusijos, Latvijos, Lietuvos. Asta Dirmaitė, Kornelijus Tūzas ir Evaldas Bikelis, lydimi mokytojos Daivos Dūdėnienės, atstovavo Utenos Adolfo Šapokos gimnazijai debatuodami anglų kalba. Čempionato tema: „Plastiko pakuotės turėtų būti uždraustos“ (Plastic packaging should be banned). Debatuota K. R. Popperio debatų stiliumi.

Debatininkai susipažino ir susidraugavo su bendraamžiais debatininkais iš kitų šalių, dalinosi patirtimi.

 

Išvykos akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija