Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 36 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Išvyka į Chelmą

Gegužės 19 d. vienuolika mūsų gimnazistų, lydimi mokytojų I.Budreikienės, A.Zarankienės ir direktoriaus S.Brasiūno, išvyko į pietryčių Lenkijoje esantį Chelmo miestą. Ateinančias keturias dienas moksleiviai praleido bendraamžių lenkų šeimose. Šiais metais graži dviejų mokyklų – Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos ir Chelmo licėjaus – draugystė skaičiuoja jau devynioliktus metus. Be anglų kalbos įgūdžių tobulinimo bei kultūrų pažinimo, projekto tikslas – gamtos ir tiksliųjų mokslų skatinimas. Lenkų atstovų dėka ši tema mainų metu buvo kūrybiškai bei išmaniai integruojama į kelionės veiklas.

Tik išlipus iš autobuso Chelmo licėjaus aikštelėje, lietuvius pasitiko šiltai nusiteikę lenkų moksleiviai, pasiruošę ateinančią savaitę paversti juos savo šeimos dalimi. Po susipažinimo konferencijų salėje mokyklos direktorė nuoširdžiai visus pasveikino ir paskelbė projekto pradžią.

Antrąją viešnagės dieną moksleiviams buvo suorganizuota turininga ekskursija po gerai žinomą Zamość miestą. Istorinis miestas lietuvius pakerėjo senamiesčio spalvingumu bei jaukumu. Vėliau, neužmirštant pagrindinės mainų temos, laukė išvyka į ypatingai saugomą nacionalinį parką.

Gegužės 21-oji prasidėjo Chelmo miesto savivaldybėje. Čia abiejų delegacijų laukė oficialus susitikimas su miesto meru. Vėliau lenkų moksleiviai gavo progą aprodyti savo miesto įžymybes. Kartu su visa lietuvių komanda jie leidosi į žygį pėsčiomis po Chelmą. Svarbiausias objektas – penkiolikos kilometrų ilgio kreidos tunelių sistema. Dar viduramžiais pradėtos kasti šachtos itin kreida turtingoje vietoje tapo pagrindine miesto pramonės augimo priežastimi. Karo metu šachtos buvo naudojamos kaip slėptuvės, o šiandien tai – didžiausia Chelmo turistų traukos vieta. Lietuviai taip pat išvydo jaukų Chelmo miesto centrą ir net keletą jo bažnyčių.

Paskutiniąją viešnagės dieną lenkų delegacija pakvietė lietuvius apžiūrėti savo mokyklos. Licėjus šapokiukus nustebino ne tik sava istorija, bet ir kūrybingomis idėjomis, spalvingomis sienomis bei veiklų moksleiviams gausa. Pasivaikščioję po šimtametę mokyklą lietuviai buvo pakviesti į chemijos pamoką, kurioje lenkų moksleiviai žaismingai pristatinėjo savo pačių paruoštus projektus, susijusius su sveika mityba. Užsiėmimo metu buvo atliekami įdomūs eksperimentai, užduodami klausimai, vaišinamasi ir bendraujama. Po pietų abi moksleivių grupės buvo nuvežtos į Inžinerinių studijų centrą, kurio darbuotojai delegacijas supažindino su įvairia technika, padedančia prižiūrėti lėktuvus.

Smagu, kad vakarus Lietuvos bei Lenkijos moksleiviai leisdavo kartu, taip turėdami galimybę užmegzti naujus ryšius ir tobulinti anglų kalbos įgūdžius.

Augustina Barzdaitė, 2c

 

Išvykos akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija