Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 27 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Judėjimo savaitė

Balandžio mėnesį vyko „Judėjimo savaitė“. Jos metu gimnazistai stengėsi nueiti kuo daugiau žingsnių. Visus juos susumavus paaiškėjo, kad vidutiniškai mokiniai nuėjo 45 kilometrus. Na, o su pora merginų apie tai pakalbėjome plačiau.

Elinga Valiulytė 4c kl.

1. Vaikščiojai dėl to, nes buvo iššūkis ar tai – tavo kasdienybė?

Vaikštau kiekvieną dieną, tai it mano hobis. O kuomet buvo paskelbta judėjimo savaitė, šį pomėgį dar labiau suaktyvinau.

2. Kas tave motyvuoja vaikščioti?

Vaikščiojimas lyg įprasta dienos veikla. Tuo pačiu pašnekovė teigė, kad tokiu būdų pailsi nuo įprastos darbo, namų aplinkos ir skiria laiko sau.

3. Kur tau labiausiai patinka tai daryti: miške, pievose, o gal miesto gatvėse?

Dažniausiai vaikštau gatvėmis, nes gyvenu mieste. Bet neatsisakau ir kitų vietovių, nes kiekviena iš jų savotiškai puiki.

4. Ar tau galioja posakis „blogo oro nėra, yra tik bloga apranga“?

Iš dalies taip, tik kai lauke lyja ar būna sniego, vaikščiojimo laiką sutrumpinu, nes atsiranda neigiamų aspektų, kurie trukdo mėgautis pasivaikščiojimu.

5. Kiek vidutiniškai per dieną nueini kilometrų?

Apytiksliai 15 kilometrų, žinoma, tai priklauso nuo nuotaikos ar turimų veiklų.

6. Ką tau suteikia vaikščiojimas?

Vienareikšmiškai – geras emocijas. Taip pat atotrūkį nuo dienos rutinos.

7. Ar dar užsiimi kokiu nors sportu?

Šiuo metu sportuoju namuose. Planus pakoregavo karantinas, nes buvau pradėjusi lankyti sporto užsiėmimus Šapokos gimnazijoje ir jau buvau „užsidegusi“ tai daryti toliau, deja, koją pakišo karantinas.

8. Ką patartum tiems, kurie negali prisiversti išeiti pamankštinti kojų?

Bene reikšmingiausias dalykas – susirasti mėgstamą veiklą, kuomet vaikštai. Aš asmeniškai klausau muzikos, nes mano dar vienas pomėgis – muzika, tad galiu tam skirti laiko!

9. Vaikštai viena ar su kompanija?

Jei tik atsiranda žmogus, kuris gali su manimi tai padaryti, visada einame kartu, bet būna dienų, kada tenka keliauti vienai. Tačiau su kompanija visada smagiau.

10. Ir pabaigai. Tavo laisvalaikis – sportiškas ar renkiesi ramesnį laiką?

Dažniausiai renkuosi muziką, filmų žiūrėjimą ar dar kokią pasyvesnę veiklą, kadangi vaikščiojimas priskiriamas prie aktyviosios dienos dalies.

Austėja Bikutė 1a kl.

Austėja pasakojo, jog vaikščiojimas jai – kasdieninis įprotis, be kurio diena nebūtų diena. Ši mergina judėjimo savaitės metu nuėjo 80 kilometrų. Į šią veiklą mergina įtraukia tėvus, dažnai vaikšto su savo augintiniu. Kiekvieną dieną stengiasi nueiti nors dešimt kilometrų. Pašnekovės teigimu, žingsniuoti jai labiausiai patinka miške: „einant gali klausytis ką šnibžda gamta, čiulba paukščiai, taip pat šičia ateina įkvėpimas dainų kūrimui“. Beje, dainų kūrimas – dar vienas Austėjos pomėgis. Ji atskleidė, kad blogo oro tikrai nėra. Žiemą, kuomet buvo 20 laipsnių šaltis, mergina nuėjo dvidešimt kilometrų. Austėja anksčiau yra lankiusi pramoginius šokius, plaukimą, todėl aktyvus gyvenimo būdas jai – įprasta. Tiems, kurie neranda savyje noro išeiti pasivaikščioti, mergina pataria vis dėlto atrasti tam laiko, nes tai svarbiausias žingsnis link pradžios, o kai tai pradedi, tave apima nuostabi nuotaika, kuri lydi dar ilgai.

Nuo šių vaikščiojimo entuziasčių neatsilieka ir kiti gimnazijos mokiniai. Štai Lėja Šapolaitė (3b) per savaitę nuėjo 84,7 km, Adolis Paukštė (3c) 76,6 km, Augustė Šimonelytė (2c) 83,1 km ir Skaudis Mantas (1c) nužingsniavo 76,5 kilometrus. Rezultatai stebina bei maloniai džiugina.

Imdama interviu iš šių asmenybių pajutau pažįstamus jausmus, kadangi vaikščiojimas yra mano dienotvarkės būtinasis punktas. Akivaizdu, jog Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniai išlieka aktyvūs net pandeminėje gyvenimo situacijoje!

Pokalbius parengė Deimantė Grašytė 3c

 

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija