Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 31 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Edukacinė išvyka į Vilniaus kamerinį teatrą ir MO muziejų

Nuo š. m. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vis didesnis dėmesys skiriamas humanitarinei mokymosi krypčiai. Gimnazistams suteikiama įvairių progų lavintis skirtingų ugdomųjų veiklų metu.

Gruodžio 6 d. 47 trečių klasių gimnazistai vyko į sostinę. Vilniaus kameriniame teatre jie žiūrėjo spektaklį „Kai žmonės vaidino Dievą“. Šis žydų genocido temą priminęs spektaklis buvo vienas iš Kultūros paso pasiūlymų ugdymo įstaigoms. Pasinaudoję juo, gimnazistai prisiminė prieš kiek daugiau nei 70 metų Europą sukrėtusius įvykius, teatro scenoje stebėjo vienos iš holokausto ikonų – Anos Frank – šeimos gyvenimą slėptuvėje, jos tragišką lemtį. Režisierių A. Gian (JAV) ir M. Mačiulio scenoje sukurta istorija ne tik priminė vienuoliktokams žmogiškumo ir meilės svarbą, bet ir paskatino diskutuoti apie netikėtus režisūrinius sprendimus, įspūdingą aktorių vaidybą.

Praleidę laiką teatre, gimnazistai vyko į šiuolaikinio meno oazę – MO muziejų – dalyvauti integruotoje dailės ir literatūros pamokoje „Senųjų ir naujųjų mitų atspindžiai dailėje ir literatūroje“. Mokiniai ne tik analizavo, interpretavo šiuolaikinių dailininkų darbus, bet ir patys atliko kūrybinę užduotį – pasirinkę vieną iš parodos „Vilniaus pokeris“ eksponatų, parašė kūrybinę impresiją „Įbridau į atminties upę ir prisiminiau...“.

Edukacinė išvyka praplėtė gimnazistų kultūrinį akiratį, paskatino daugiau domėtis šiuolaikiniu menu – daile ir literatūra.

Informaciją parengė Reda Zarankienė

 

Edukacinės išvykos akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija