Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 57 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Trečiokai – Verslo kūrybinių dirbtuvių nugalėtojai

Sausio 30 d. kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ vyko verslo kūrybinės dirbtuvės pagal programą „Kaip kultūrinius skirtumus paversti verslo idėjų šaltiniu?“. Renginyje dalyvavo grupė gimnazijos mokinių, turinčių ekonomikos ir verslumo pamokas bei dalyvaujančių verslumo ir inovacijų neformalaus švietimo veiklose. Iš „šapokiukų“ buvo suformuotos dvi komandos, kurioms puikiai sekėsi generuoti verslo idėjas ir jas pristatyti (laimėtos I ir II vietos). Renginį organizavo Utenos visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ kartu su Baltic institute for research and development.

Pirmąja vietą iškovojusios komandos narės Emilė ir Henrieta dalijasi tokia žinute:

„Mes, Emilė Darulytė (3c), Kamilė Rusteikaitė (3c), Henrieta Šinkūnaite (3a) ir Jokūbas Puodžiūkas (3c) dalyvavome geriausios kultūrinio verslo idėjos konkurse verslo kūrybos dirbtuvių programoje „Kaip kultūrinius skirtumus paversti verslo idėjų šaltiniu?“. Pirmiausia prisistatė projekto organizatorės: Eglė Stonkutė – projekto vadovė, verslumo dėstytoja užsienio studentams Lietuvoje ir užsienyje, Monika Kornikienė – projekto vykdytoja, socialinio darbo profesionalė, Nana Ama Eson Mensah (dalyvavo renginyje nuotoliniu būdu) – projekto vykdytoja, imigrantė iš Ganos, komunikacijos profesionalė. Po to susipažinome mes, projekto dalyviai. Save turėjome apibūdinti pagal savo kuprinės turinį. Taip pat mus supažindino su skirtingomis kultūromis, rodė ir senovės Lietuvos verslus, kurie gyvuoja iki šių dienų arba tuos, kurie jau žlugo. Eglė Stonkutė pasakojo istoriją apie tai, kaip prieš mirtį Nanos tėvas jai padovanojo alaus atidarytuvą, ant kurio buvo užrašytas Nanos tėvo vardas ir pavardė. Eglė buvo sutrikusi gavusi tokią dovaną, bet vėliau suprato, jog ši dovana buvo tarsi Eglės verslo pradžios simbolis.

Išklausę projekto vykdytojų kibome į darbus. Generavome savo verslo idėjas, kilo daug minčių ir buvo labai sunku išsirinkti geriausią. Tačiau nusprendėme, kad reikia pristatyti idėją apie lietuvišką restoraną, kuriame vyks teminiai vakarai, dalyvaus įvairios Lietuvos žvaigždės, pvz., Aurimas Valujavičius. Su įžymybe reikėtų susieti interjerą, pvz., šiuo atveju matytume valtis, iš valties padarytus staliukus ir panašiai, taip pat būtų galima paragauti įžymybės mėgstamiausią patiekalą. Kas mėnesį interjero sąsajos su įžymybės keistųsi, pagal jas ir teminiai vakarai. Bent kartą per mėnesį atvyktų ta įžymybė, prisistatytų, papasakotų savo gyvenimo istorijas, gal kokius patarimus duotų, pamokytų kokių nors naujų dalykų.

Visi mūsų idėja ir jos pristatymu liko sužavėti. Buvome išrinkti nugalėtojais, mus apdovanojo 50 € vertės „Uno picerijos“ kuponais, power bank‘ais ir padėkomis. Visiems mums labai patiko šis renginys, išsinešėme daug naujų žinių apie įvairių kultūrų verslus ir daug gerų emocijų. Ačiū Jums, mokytoja Nijole Pakalniene, už suteiktą galimybę dalyvauti šiame renginyje.“

 

Renginio akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija