Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 35 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Nacionalinė Lietuvos Bibliotekų savaitė „Europos šeimoje 2024“

Balandžio 23–29 d. vyksta 24-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, skirta Europos Sąjungos metams paminėti. Šių metų tema „Europos šeimoje“ kviečia visus susiburti į bendras veiklas.

Adolfo Šapokos gimnazijos biblioteka renginius pradeda nuo šokio-judesio akimirkos. Šokį dovanoja Gabija Tūzaitė ir Aistė Bertašiūtė. Mergaites moko kūno kultūros mokytoja Birutė Siliūnienė.

Pirmoje Bibliotekų savaitės „Europos šeimoje“ dienoje gimnazija sulaukė daug svečių iš universitetų ir kolegijų, kurie pristatinėjo specialybes, stojimo galimybes, atsakinėjo į mokinių pateiktus klausimus. Bibliotekoje svečiavosi Lietuvos Sveikatos mokslų ir Vytauto Didžiojo universitetų atstovai.

Prisijungus prie informacijos sklaidos apie universitetus, kolegijas, visada pagalvojame apie praktiškas veikas Utenoje mūsų gimnazistams.

Pasidalyti informacija pakvietėme Verslo informacijos centro direktorę Iriną Šeršniovą, kuri supažindino mokinius su įdarbinimo galimybėmis vasaros metu ir pristatė kitus centro projektus.

Bibliotekoje vyko edukacinė pamoka „Rekomenduok draugui knygą“. Pamokos metu vienuoliktokai ne tik pristatinėjo perskaitytas knygas, bet ir kūrė skirtukus šioms knygoms. Gimnazistai išradingai atskleidė knygų vertybes bei patobulino viešosios kalbos įgūdžius. Šiuos mokinius moko lietuvių k. mokytoja Jolanta Balabonienė.

Pirmąją Bibliotekų savaitės dieną užbaigė dvyliktokai, sukurdami ir pristatydami dešimtų ir devintų klasių mokiniams savo sukurtas elektronines knygas. Temas pasirinkome įvairias: jubiliejinių autorių, mėgstamiausių knygų, mylimiausių kino filmų pristatymus. Kadangi esame Uteniškiai, tad pristatymuose atsispindėjo ir Utena. Mokinius moko informatikos mokytoja Asta Fjellbirkeland.

Nepamiršome ir dvyliktokų. Jiems buvo skirta viktorina „AŠ ir literatūra“.

2024-04-25 d. į Adolfo Šapokos biblioteką skubėjo devintokai. Mokinių komandos dalyvavo kasmetinėje Bibliotekų savaitės veiklose ir savo žinias pateikė viktorinoje „Gimtosios kalbos margumynai“. Brigita ir Jokūbas visus pasveikino muzikiniu kūriniu. Pamokos metu visus lydėjo gera ir nuotaikinga nuotaika.

2024-04-25 d. gimnazijos bibliotekos veiklose devintokus keitė dešimtokai. Pynėsi muzika ir literatūra....

2c kl. mokiniai devintokams pristatė savo perskaitytas knygas, pateikė savo paruoštą skirtuką, pagal žinomos knygos turinį. Muzikinį kūrinį dovanojo devintokas Jokūbas. Mokinius moko lietuvių k. mokytoja J. Kazlauskaitė.

„Naujausios literatūros etiudai ir iliustracijos“ 2024-04-26 d. bibliotekoje rytas vėl prasidėjo nuo šokio, muzikos ir kalbų apie knygas. 2c kl. mokiniai pristatė savo perskaitytas knygas 1c kl. mokiniams. Pasidžiaugė sukurtais skirtukais toms knygoms. Gabija ir Aistė padovanojo šokį, o Jokūbas – dainą. Gera pradėti dieną nuo tokio mokinių susidomėjimo knyga, bendryste, noru pasidalyti gera nuotaika. 2c kl. mokinius moko lietuvių k. mokytoja Jolita Kazlauskaitė.

2024-04-26 d. į susitikimą su inžinierinę pakraipą pasirinkusius mokiniais atvyko Karolis Markauskas, tarptautinių astronomijos ir astrofizikos olimpiadų prizininkas. Karolis Adolfo Šapokos gimnaziją baigė prieš 10 metų. Mokiniams papasakojo apie savo baigtus mokslus, pristatė veiklas ir paliko savo kontaktus ateities bendrystei.

2024-04-26 d., tęsiantis Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, susirinkome Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje rašytojų J. Biliūno – 145-ųjų, Tumo-Vaižganto – 155-ųjų, S. Neries – 120-ųjų, K. Donelaičio – 330-ųjų gimimo metinių jubiliejams paminėti.

Ta proga mūsų dvyliktokės Urtė ir Rasa pravedė viktoriną „Jubiliejiniai rašytojai“, į kurią pakvietėme sudalyvauti vienuoliktų klasių mokinių komandas. Dvyliktokai noriai dalijasi savo žiniomis su vienuoliktokais. Šokį dovanojo Gabija ir Aistė.

Šventinę savaitę vainikavo paskutinė veikla – protmūšis „Europos šeimoje“. Protmūšyje dalyvavo 1a kl. mokiniai ir istorijos mokytoja Jolita Baltuškienė. Mokiniai analizavo Europos istoriją, geografiją, kultūrą. Ieškojo ir rado atsakymus į pateiktus klausimus. Kaip gauti pilietybę, jei esi Lietuvos pilietis? Kuri ES narė yra didžiausia pagal gyventojų skaičių? Ir t. t.

Nuoširdžiai dėkoju mokiniams ir mokytojams už kartu praleistą malonų laiką su literatūra, knyga, šokio judesiu. Ši savaitė baigėsi, bet veiklos tęsis ir toliau. Gegužės mėn. planuojame susitikti su Karoliu Račicku, Dominyka Gruodyte, Gedvile Mažeikyte, kurie mūsų mokiniams papasakos apie savo veiklas išėjus iš gimnazijos ir dabar studijuojančius VGTU, dar laukia „Hobių diena“, nes kūrybiškumas lydi ne tik mokinius, bet ir mokytojus.

Nacionalinę Lietuvos bibliotekos savaitę „Europos šeimoje“ organizavo bibliotekininkė Vida Gudelienė.

 

Renginių akimirkos: (Nuotraukos Vidos Gudelienės)

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija