Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 35 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

II-oji vieta STEAM konkurse „Mūsų eksperimentas“

Apdovanoti 2021 m. STEAM konkurso „Mūsų eksperimentas“ laimėtojai. Konkursui pateikta 50 darbų – fizikos, chemijos, biologijos bei inžinerijos eksperimentų.

Mokiniai atliko tyrimus, kėlė hipotezes, formulavo eksperimentų tikslus ir uždavinius, planavo eigą, tyrimus filmavo filmukuose.

Iš visų mūsų gimnazijoje vykdytų mokinių projektų šiam konkursui buvo pateiktas Dariaus Kastanausko ir Astijaus Puodžiuko darbas „Saulės baterijų jungimo tyrimas“ (darbo vadovas Stasys Kirdeikis). Darbas įvertintas II-ąją vieta ir pelnė specialųjį UAB „MOKSLO TECHNOLOGIJOS“ prizą.

Saulės baterijos generuojama įtampa priklauso nuo saulės spindulių kritimo kampo. Kai saulės baterija orientuota pietų kryptimi, ji negeneruoja įtampos rytinėmis ir vakarinėmis valandomis. Dabar montuojami įrenginiai, kurie pasuka saulės baterijas į saulę, bet šiame darbe tiriamas kitas baterijų efektyvumo didinimo būdas, kai dalis elektrinės baterijų orientuojama rytų kryptimi, kita dalis – vakarų, taip tikintis panaudoti saulės šviesą ilgesnį paros laiką.

Buvo sukonstruotas saulės elektrinės modelis su dviem skirtingais baterijų išdėstymo būdais. Tyrimas atliktas naudojant Arduino mikrokompiuterį, kuris buvo suprogramuotas kas 5 minutes matuoti elektrinės įtampą. Duomenys buvo perduodami į kompiuterį tolimesnei analizei. Tyrimas parodė, kad efektyviau veikia vien tik pietų kryptimi orientuotos saulės baterijos, nors dalį baterijų pasukus rytų–vakarų kryptimi, energijos teikimo laikas pailgėja.

 

Renginio akimirka:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija